Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ταβερνάκι στα ορεινά, κρυμμένο μέσα στο πράσινο σερβίρει εξαιρετικό μεζέ και κλέφτικο

Ένας στέκι με θέα τα καταπράσινα βουνά που το περιτριγυρίζουν ιδανικό για καλοκαιρινές εξορμήσεις

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουλίου 2024

Το καλοκαίρι ανηφορίζουμε στα βουνά και τις ορεινές περιοχές του νησιού μας αναζητώντας λιγάκι δροσιά και καθαρό αέρα. Αφήνουμε τον καύσωνα της πόλης και φεύγουμε για βουνό, με σκοπό να περιπλανηθούμε στα καταπράσινα βουνά μας και στις ομορφιές του τόπου μας.

image13.jpeg

Όσο για φαγητό, θα ψάξουμε για κάποιο ταβερνάκι που θα μας φτιάξει νόστιμη κυπριακή κουζίνα μαζί με παγωμένη μπίρα για να χαλαρώσουμε για να συνεχίσουμε τις βόλτες μας.

Αν αναζητάς λοιπόν μία καλή αφορμή για να εξορμήσεις προς τα ορεινά με σκοπό να βρεις μία καλή ταβερνούλα όπου θα φας νόστιμα, ποιοτικά και οικονομικά, τότε σου έχουμε τη λύση. Πρόκειται για ένα όμορφο, περιποιημένο ταβερνάκι που θα σε ανταμείψει με το παραπάνω. Ο λόγος για το Δασούϊ Green Wood Tavern Cafe & Bar το οποίο θα το βρεις στο Πραστειό Κελλακίου, ένα μιρό γραφικό χωριό της επαρχία Λεμεσού.

image15.jpeg

Βρίσκεται στην αρχή του χωριού και το πρωί λειτουργεί σαν καφέ ενώ το βράδυ σερβίρει πλούσιο κυπριακό μεζέ αλλά και οφτό κλέφτικο. Εδώ, καταρχήν θα φας σίγουρα καλά με ποιοτική πρώτη ύλη και φρέσκα, ντόπια υλικά στην κουζίνα. Ο μεζές του μαγαζιού είναι πεντανόστιμος και πληθωρικός αφού φτάνει τα 25 πιάτα με λογή λογή μεζεκλίκια και νοστιμιές.

Ανάμεσα στα 25 πιάτα του μεζέ θα απολαύσεις μεταξύ άλλων λαχανικά σχάρας, συκώτι αρνίσιο, φασόλια γίγαντες, παστουρμά, λουκάνικο, παϊδάκια αρνίσια, χοιρινή πανσέτα, στιφάδο, σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, ζουμερή σεφταλιά και άλλα εκλεκτά πιάτα. Για το τέλος, θα απολαύσεις σπιτικό χαλβά. Μπορείς επίσης, να απολαύσεις και μερίδες σε πιάτα όπως μπριζόλες, burger, σουβλάκι, veggie επιλογές κ.ά.

image14.jpeg

image12.jpeg

Αν όμως, προτιμάς οφτό, η ταβέρνα με την υπέροχη θέα, πυρώνει το φουρνί της με ξύλα και φτιάχνει ζουμερό οφτό στο πήλινο με πατατούλες μούρλια ψημένες για ώρες μαζί με το πρώτης ποιότητας αρνί, που χρησιμοποιείται. Το κλέφτικο σερβίρεται με μια ποικιλία από πατάτες, πιλάφι, σπιτικά κουπέπια, κοντοσούβλι, μακαρόνια του φούρνου, τταβά, ταχίνι, παντζάρι, χωριάτικο γιαούρτι, ελιές τσακιστές και ολόφρεσκη σαλάτα.

image10.jpeg

Εδώ θα περάσετε όμορφα αφού θα απολαύσετε εξαιρετική κυπριακή κουζίνα αλλά και υπέροχη θέα. Οι μικροί μας φίλοι θα χαρούν ιδιαίτερα όταν βρεθούν εκεί αφού η ταβέρνα έχει δημιουργήσει ειδικά για τα παιδιά ένα ασφαλή παιδότοπο για να περάσουν ευχάριστα την ώρα του με παιχνίδι και διασκέδαση. Ενώ λοιπόν εσύ θα απολαμβάνεις το φαγητό σου και την παγωμένη μπίρα σου τα παιδιά σου θα απασχολούνται ευχάριστά στον παιδότοπο του καταστήματος.

image9.jpeg

Διεύθυνση: Ειρήνης και Φιλίας 1, Πραστειό Κελλακίου, Λεμεσός. Τ.Κ. 4505 (βρες το στον χάρτη).
Ωράριο λειτουργίας: Τετ-Σ 18.00-αργά & Κ 12.00-18.00.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 77770305
Email: websunset@outlook.com
Facebook: Δασούϊ Green Wood Tavern - Cafe / Bar
Instagram: greenwood_tavern

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close